Sandra De Clercq

Sinds 2006 ben ik gebeten door het Enneagram. Ik had geen idee hoezeer dit model me jarenlang in de ban zou houden aangezien ik tot dan toe opmerkte hoe snel ik uitgekeken was op zaken. Ik had steeds nood aan nieuwe uitdagingen en werd alles snel beu. Maar dit model was anders. Zelfs ik werd er een beter mens door, wat het beste bewijs was dat het een krachtig model is! 

Steeds opnieuw ontdekte ik een nieuwe laag waardoor het boeiend bleef. Ik ontdekte de kracht van het model in individuele coaching, koppelcoaching, teamcoaching en trainingen. Dankzij al deze ervaringen de vele opleidingen die ik volgde in de Verenigde Staten, vergaarde ik een enorme kennis die ik wil inzetten om mensen te helpen in hun persoonlijk ontwikkelingsproces. Het model heeft mij enorm geholpen om milder te staan in het leven, zowel voor mezelf als voor anderen. Verder heeft het mij een veel dieper begrip gegeven omtrent mijn drijfveren en die van anderen. Zelfs na vijf jaar Psychologie aan de universiteit had ik niet het gevoel mensen te kennen. Het Enneagram geeft me het kader dat ik daar wat miste. 

Mijn expertise die ik deel op dit platform is vooral te danken aan de duizenden mensen die ik in de trainingen ontmoet heb, vooral dan bij Colruyt en de Enneagramschool. Door zoveel mensen te horen getuigen, worden patronen duidelijk en zag ik zaken die echt wel gemeenschappelijk zijn aan de types en de instincten. Tijdens de coachingsessies met individuen of koppels kon ik dan weer ervaren wat voor vragen en oefeningen echt een transformatie kunnen teweegbrengen bij de types.

Nu ik mij al meer dan tien jaar intensief verdiep in het model en er dagelijks mee aan de slag ben geweest, is het tijd om zoveel mogelijk kennis en ervaring te delen met een groter publiek. 

Een eerste stap was mijn boek 'De kracht van het Enneagram' dat verscheen in september 2018 bij Manteau Uitgeverij. 

Een tweede stap is dit platform, waardoor mensen zelf praktisch aan de slag kunnen met het model.

Een derde stap is het tweede boek 'Begrijp met dan toch! Handboek voor sterkere en liefdevolle relaties', dat verschijnt in september 2019 en de drie instincten in relaties behandelt.

Indien je meer wenst te weten over welke opleidingen ik juist volgde, kan je hier terecht.